7. 9. 23

Slatna - 27. 8. 2023

Ob sedmih zjutraj se zbiramo vandrovci na parkirišču pri krožišču v Šmarju (Sevnica) in nalagamo kopico stvari v kombi. En teden tabora v Slatni je pred nami. Zmago spretno suka volan in mimogrede smo v Rimskih Toplicah, kjer se vkrcata Milka in Irena. Naslednji postanek je v Laškem, kjer nas Marija pogosti s kavo, 


občudujemo še njene rože, potem pa se nas vseh devet odpelje naprej.

V Slatni pri Ratečah, nekdanji vojaški postojanki, ki jo ima v najemu Planinsko društvo Lisca Sevnica, je vse po starem. 

Foto: Vinko Šeško.
Vselimo se, Milka nas razveseli z enolončnico, k kateri nam tekne Marijin borovničev zavitek, tudi kavi se ne odrečemo. Še dva udeleženca in dve udeleženki se pripeljejo s svojima avtomobiloma, zdaj pa smo kompletni: 13 nas je letos. V svoje, sicer polne, želodce zbašemo še Sonjine zavitke iz buč, čebule in sira, 

Foto: Vinko Šeško.
potem pa je treba malo počivati.

Ko izvemo, da je ob štirih v Mojstrani v Cerkvi svetega Klemena koncert Bande citrarske in tenorista Klemena Torkarja v okviru Aljaževih dni, smo takoj za akcijo. 



Pridružimo se številnim obiskovalcem in prisluhnemo prijetnim melodijam.


Spodnjo sliko je posnel Vinko Šeško.
Dovolj časa je še, da se ustavimo pri Zelencih, ki imajo na ta sončen in vroč dan res lepo barvo, sprehod in klepet pa nam tudi prija, zaključimo ga ob pivu.

V našem začasnem domu nam tekne malica, potem pa obsedimo ob igranju kart. Kar naenkrat je ura enajst in skrajni čas za v posteljo.

Video:



Ni komentarjev: