4. 10. 12

Potepanje po Ljubljani - 3. 10. 2012

Konec septembra ali v začetku oktobra je v Ljubljani Festival za tretje življenjsko obdobje. Letos je bil že dvanajsti in obiskovalci iz cele Slovenije se zgrinjajo v Cankarjev dom, kjer vsa podjetja, ki kaj nudijo ljudem v jesenskem obdobju življenja, to pokažejo na svojih predstavitvenih prostorih. Letos jih je bilo toliko, da so morali pred vhod poslopja postaviti še šotor. Tri dni - od prvega do tretjega oktobra, so se vrstila tudi predavanja, okrogle mize in nastopi na odprtem odru. Razstave, prikazi dela nekaterih društev: vse to še dodatno popestri živahno dogajanje. 
Po ogledih prav prija malo zraka in s Tilčko se sprehodiva po Kongresnem trgu, kjer človek kar ne more verjeti, da je pod njim ogromna parkirna hiša. Sonce prijetno greje, klopce so zasedene, živahne dijaške in študentske skupine pa posedajo tudi po travi. Ob tem vzdušju si zaželiva še Tivolija in mimo obnovljene Opere, Narodne in Moderne galerije, po podhodu pod železnico kreneva na Jakopičevo sprehajališče. 
Pravilna odločitev: trenutno je tu mogoče občudovati fotografsko razstavo National Geographic  "Ni nam vseeno: v navdih vsem pri skrbi za naš planet". 120 panojev s slikami velikega formata, ki prikazujejo posnetke iz Slovenije in Združenih držav Amerike: res paša za oči.
Video:

Ni komentarjev: