4. 10. 12

Nad Olimjem - 1. 10. 2012

Lepo vreme je obljubljeno za vzhod, torej bo Ponedeljkova skupina ostala na tem koncu. Zapeljemo se do Planine in Dobja in se tam ob kavici odločimo za okolico Olimja. Pot nas vodi po do sedaj večini neznanih krajih (Žegar, Lopaca), Lesično, Virštajn in Imeno - to pa so nam že bolj znana imena. V Podčetrtku zavijemo proti Olimju, potem pa še kar naprej proti domovanju čarovnice. 
Tu je tudi dovolj veliko parkirišče in prilika, da začnemo pešačiti. Po gozdni cesti korakamo proti Rudnici in občudujemo mogočne bukve, oprezamo pa tudi za gobami. 
V velikih vijugah se počasi dvigamo, vmes naletimo na starejše poseke in drvarje pri delu, svoj odsev pa lahko opazujemo tudi v manjšem jezeru. 
Z zapornico pregrajena pot nas zvabi do bivaka Lovske družine Podčetrtek, kjer v miru malicamo. Ne da se nam vračati na markirano pot in jo uberemo kar v hrib. Baje smo na desni pustili vrh Mala Rudnica, na levo pa se vrnemo na začrtano pot. Na križišču se del skupine odloči za lažjo pot v desno, ostali pa se vzpnemo na vrh Plešivec (686m). 
Kakšnega razgleda ni, saj smo v gozdu, pot proti Loki pri Žusmu tudi ni za nas, torej se spustimo spet proti Olimju, tokrat po krajši in na začetku precej strmi poti. Tudi tu so poseke in odpirajo se nam pogled na Tinsko, na obzorju pa se rišejo Donačka gora, Boč in Pohorje. 
Pri kombiju nazdravimo, potem pa se vračamo preko Kozjega, kjer pokusimo mošt, in Primoža, kjer se poveselimo ob Elčkinem prazniku.
Video:

Ni komentarjev: