20. 3. 13

Boletina in Donačka gora - 18. 3. 2013

Velikonočnica baje že cveti in ni dvoma: naš današnji cilj je najprej Boletina pri Ponikvi. Na cesti proti Planini je potrebna previdnost, saj na njej potekajo dela. Mogoče pa jo bodo razširili in asfaltirali še v tem stoletju. Na Planini je še kar veliko snega, v dolini okrog Šentjurja pa ga je spet manj ali skoraj nič. V Grobelnem popijemo kavico, potem pa se popeljemo do rastišča
Letos je veliko cvetočih rastlin in cvetovi so neverjetno veliki. Kljub oblačnemu vremenu je veliko odprtih in barve kar sijejo. 
Sprehodimo se po poti in po novo urejenih stopnicah pri smreki, potem pa se ob zaščiti povzpnemo na zgornji nivo in cvetje občudujemo še od zgoraj. Tudi fotoaparati imajo veliko dela.
Ker je na Boču še veliko snega, se raje odpravimo proti Donački gori. V okolici Rogaške Slatine že padejo prve kaplje, pod Donačko pa nas pozdravijo zaplate snega v zanimivih vzorcih. 
Parkiramo pri gasilskem domu in se odločimo za pešačenje pod dežniki kar po cesti. Oba Vinka se odpeljeta naprej proti Rudijevemu domu, a se kmalu obrneta zaradi sneženja. 
Ko se tudi nam med dežne kaplje mešajo snežinke, začne pa tudi pihati, smo soglasni, da ni pametno nadaljevati poti. Velika avtobusna čakalnica pri gasilskem domu nam nudi zavetje za malico, ki jo Elčka in Elka zasladita z vinom ter darili, Tone in Slavica pa tudi častita s kapljico iz svojega vinograda. Na povratku še kar naletava sneg, kasneje dež, mi pa se po krajšem postanku v Dobju veselo vračamo domov.
Video:

Ni komentarjev: