7. 5. 22

Volčji Potok drugič - 29. 4. 2022

Danes s pranečakom in pranečakinjo ponavljamo program od včeraj, zato veljajo opisi krajev in Arboretuma od tam


Kamniško-Savinjske Alpe se nam kažejo še v lepši luči kot včeraj, pred vhodom pa je kar velika gneča. Kljub temu smo hitro pri tulipanih, za velikega pobarvanega psa pa se ne menimo preveč, ker je bil veliko lepši prvo leto, ko je bil pokrit s svežim rastočim zelenjem. 








Ne moremo se odločiti, katera barva tulipanov nam je najbolj všeč, gredice gremo pogledat še z lesenega odra. 


Že je tu živopisana zasaditev pred Upravno zgradbo, 


pod šotorom pa domiselno oblikovani aranžmaji. Tudi raznolikosti kaktusov se ne morem načuditi, 


svojo pozornost pa namenimo tudi orhidejam in ananasovkam


Ob vodi
opazujemo ribe, čapelj in drugih ptičev pa danes ni videti, smo verjetno ob obisku preglasni. 


Foto: Aleks Tomc.


Prija nam sprehod po travniku mimo zasaditev tulipanov v krogu, potem pa počitek in okrepčilo na klopci s krasnim razgledom. Pot nadaljujemo po gozdu okrog hriba, kjer se oči spočijejo v zelenju, pa ne za dolgo: 


že so tu žareče kalužnice


Svoje ravnotežje preizkusimo na lesenem prehodu preko vode po štorih. Pri kiosku za sladoled je dolga vrsta, potrpežljivo počakamo, baje pa sladoled ni nič posebnega. 



Še pogled na kuliso dvorca, razgled na francoski vrt, potem pa mimo ribnika k igralom. Mladim je všeč vse: moderne naprave za razgibavanje, lesena plezala, spuščanje po jeklenici, 


labirint, najbolj pa skakanje visoko v zrak na posebnih trampolinih z gumijastimi trakovi. Kotaljenja v prozorni krogli po vodi rajene preizkusimo, ker se lahko zmočiš. To dvoje zadnje in pa vrtiljak - to je plačljivo, vsa ostala igrala so zastonj. 



Seveda je treba raziskati tudi dinozavre in kite


pa še enkrat občudovati kačaste nasade tulipanov, potem pa čas za slovo. Po petih urah!

Pred vhodom se okrepimo s hrano in pijačo, potem pa napotimo na Železniško postajo Homec, kjer sedemo na vlak minuto pred pol petih in nekaj minut čez peto smo v Ljubljani. Obisk McDonald'sa je seveda obvezen, potem pa na vlak za Sevnico, kjer smo malo pred pol osmo.

Skoraj dvanajst doživetij polnih ur!

Več posnetkov
Video:

Ni komentarjev: