5. 2. 18

S Sel na Lisco - 5. 2. 2018

Temperatura nekaj nad ničlo, snega v Sevnici skoraj ni, po hribih naokoli pa ga ni videti zaradi megle. Za bolj jasno vreme bo treba kam više - razmišlja nas devet od Ponedeljkove skupine Planinskega društva Lisca Sevnica. S parkirišča pri rondoju v Šmarju (Sevnica) se ob osmih z dvema avtomobiloma odpeljemo ob Sevnični, skozi Krakovo, Lisce do Sel. Skozi oblake se kaže nekaj jasnine, snega je vse več, drevje in grmovje je lepo okrašeno. 





Sele: parkiramo in pot nadaljujemo peš. Cesta je ponekod pokrita s steptanim snegom, tu in tam je tudi nekaj ledu, v glavnem pa je lepo počiščena. 




Nekatera drevesa, predvsem smreke, se kar šibijo pod težo snega, druga so breme uspele odvreči. Megla se pa kar noče razkaditi. 



Z Male Lisce se pod nami odpre morje megle v dolini, nebo pa zakrivajo redki oblaki. 



Sneg je sipek in lepa gaz vabi v hrib in potem po gozdu, 


kjer nekatere bukve še kar ne marajo odvreči svoje jesenske obleke. 







Na vrhu Lisce se pokaže sonce, ki pa kod žaromet potuje od prostora do prostora. Veliko gazi priča o tem, da je bilo za konec tedna tu veliko obiskovalcev.




Vinko je zakuril v Jurkovi koči, tako na suhem in toplem malicamo in uživamo ob njegovi dobri kavi. Sonce je posijalo samo ob našem prihodu, zdaj pa gledamo le še meglo in oblake. 





Vračamo se po cesti, kjer nas razveseljujejo s snegom okrašena drevesa in nanosi snega čudnih oblik. 


Krasno zimsko dopoldne je to bilo! 7,69 kilometrov smo prehodili v dveh urah in 21 minutah ter se naužili zimskih lepot.

Video:  



Ni komentarjev: