17. 1. 17

Ob Savi na Logu - 16. 1. 2017

Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica: osem se nas zbere na parkirišču pri rondoju v Šmarju (Sevnica), Anica nas čaka na Logu. Ura je osem, ni preveč mrzlo, tla pa so poledenela in ne bi šli kam daleč in preveč v hrib. Pri Anici in Franciju na Logu je dovolj prostora za tri avtomobile, topla kuhinja pa tudi dovolj velika, da nam ponudi prijetno zavetje. Sicer pa se ogrevamo še z viljamovko, vinskim čajem in nabiramo moči s še toplimi rogljiči in skutinim zavitkom, Slavica in Tone pa dodajata še jabolčni zavitek. 


Zdaj pa brž od obložene mize, preko ceste in mimo zanimivih kozolcev na breg Save. 


Preko potoka se pne lep most, obrežje pa krasijo jelše in grmovje, vse zimsko ozaljšano s snegom in ledom. Sneg škriplje pod našimi podplati, ko hodimo po steptani poti proti Impoljci. 


Preko Save se nam odkriva Zgornje Brezovo s cerkvijo Svetega Urha


potem pa se nam na ogled postavi še skupina kozolcev na polju v okolici vasi. Različni pomoli segajo v Savo, 


na enem mestu pa je breg posebno slikovito poraščen. 



Pred Impoljco se obrnemo in se vračamo v smeri Boštanja. Na daljavo skušamo ugotoviti, če je že gotov most preko potoka pri Gostilni Kregl, ki bo olajšal pohodnikom pot po levem bregu Save. Izgleda, da ga še gradijo. 



Že se v Savi ogledujeta Grad Sevnica in Župnijska cerkev Svetega Nikolaja


mi pa se počasi obračamo spet proti Logu, ker ne bi radi hodili ob zelo prometni cesti. Mimogrede se spomnimo še rokometaša Blaža Janca, ki je doma z Loga. Lepa je ta sprehajalna pot, verjetno v vseh letnih časih. Ko bi uredili še odsek do brvi čez Savo na Radni, bi bila bolj zanimiva tudi za Sevničane.

Foto: Vinko Šeško.
Pri Anici in Franciju moramo pospraviti še dobrote, ki so nam prej ostale na mizi, zalijemo pa vse s pivom in kavo. Hvala lepa za gostoljubje, Anica in Franci!

Video: 

Ni komentarjev: