27. 9. 17

Sevnica - 27. 9. 2017

Ob osmih se nas na parkirišču pri rondoju v Šmarju (Sevnica) zbere deset najbolj neučakanih članov in članic študijskega krožka Spoznavanje naravnih vrednot v okviru Društva Univerza za tretje življenjsko obdobje Sevnica, da potrdimo naša srečanja ob sredah. 


Malo se zagledamo v tablico avtomobila na parkirišču, potem pa ugotovimo, da se to nas tako ne tiče, ker pač nismo babe, ampak ženske. Pri našem nameravanem premiku preko ceste v Rondo (restavracijo) oviramo natakarja iz tega lokala, kar ima za posledico, da lahko odpre šele nekaj minut čez osmo. 


Imamo pa tako priliko, da občudujemo hortikulturno ureditev, ki je daleč najlepša daleč naokoli.
Hitro si uredimo dovolj veliko omizje, naročimo kavo ter kakav, potem pa začnemo živahno razpravo o načinu in vsebini dela krožka. Vsakič bo nekdo zadolžen za traso pohoda, Nevenka bo še naprej animatorka, jaz pa naj bi stvari koordinirala. Ostalo ostaja po starem. Mislim, da je Marta zadela žebljico na glavico, ko je izjavila: Važno je, da se še družimo, capljamo skupaj in imamo lepo..... pa še tudi kaj odkrijemo.
Trije imajo važne opravke, ostali pa se pod vodstvom Ljubice odpravimo proti gradu. 


Na poti najdemo veliko drobnih zanimivosti: recimo lepo poslikano hišico za živali. Med bloki, kjer ocenjujemo barve novih fasad, pa v hrib na Hraste - kar po cesti, ker so steze razmočene. Vneto občudujemo razglede, izmenjujemo informacije, kje kdo stanuje, in že se spuščamo v Drožanjsko ulico. Cesto in pločnik so lepo utrdili, mimo klavnice pa je spet treba v hrib. Od parkirišča pod gradom do Lutrovske kleti so pot razširili in posuli s peskom. Upamo pa, da bo ostala za pešce. 





Okrog gradu se je vedno vredno sprehoditi: uživati pod mogočnimi drevesi, se razveseliti zadnjih cvetov vrtnic, občudovati lepe razglede. Po poti pod gradom se spustimo v stari del mesta, pri nekdanji pošti, kjer ima sedaj sedež Rdeči križ, odkrijemo zabojnik za tekstil, potem pa odkorakamo na nasip ob Savi. Ta je postal pravo sprehajališče za staro in mlado. Vse do trgovine Lidl hodimo, potem pa se vrnemo na izhodišče. 
Veseli smo, da bomo spet hodili ob sredah. Se vidimo naslednji teden, če vreme le ne bo preslabo!

Ni komentarjev: