16. 1. 08

Na Mariborsko Pohorje - 16. 1. 2008







Zlata lisica je mimo, zdaj smo pa mi na vrsti. S Tilčko sva odšli na inšpekcijo, če je na Pohorju ostalo sploh še kaj snega. Je, če gledaš bolj od daleč in nisi zahteven. Še sreča, da nobena od naju ne smuča, pa sva bili zadovoljni z razgledom, no, nekateri smučarji tudi s smuko.


Gondolska žičnica je gotovo hitrejši način, da prideš na Bellevue, kot pešačenje. Gneče ni bilo, upokojenci imamo lep popust, pa sva izkoristili priložnost. Zato pa sva malo hodili do Bolfenka, krivili meglo in blato na gozdnih poteh, da ne moreva dalje, pa le nekako po asfaltni cesti prikolovratili celo do Aparthotela. Ta stoji na mestu nekdanjega Železničarskega doma in, kdor malo pozna te predele, lahko takoj vidi, da se nisva spustili v kakšno dolgo avanturo. V hotelski peči je lepo prasketal ogenj brezovih drv, zadišal je še sadni čaj, kuharica osebno pa je prišla ponudit borovničev zavitek. Božansko!






Ob poti sva občudovali mogočno jelko, obiskali apartmajsko naselje Bolfenk, še tiste hišice ob zgornjem delu smučišča in - najina inšpekcija je bila končana. Po tako napornem delu se prileže izdatna malica in telečja obara z vrčkom piva v pivnici in gostilni Štajerc (seveda v Mariboru) je bila več kot primerna izbira.


Naj bo še tako meglen in neobetaven dan, lahko si ga napraviš privlačnega!

Ni komentarjev: