5. 1. 08

Ob Dravi in po njej - 21. 8. 2007

Prizadevno vodstvo (beri: Janez in Milena Krajnc) Društva upokojencev Sevnica od zgodnje spomladi do pozne jeseni prireja vsak mesec enodnevni izlet, vmes pa še kakšno letovanje ali praznovanje.
Tokrat je bil cilj Drava, pa še okolica Dravograda in Slovenj Gradca zraven. Splavarjenje po Dravi je pravo doživetje, saj splavarji znajo pričarati veselo vzdušje s petjem, plesom, šaljivimi običaji že kar dopoldne. Prileže se tudi šilček za pogum, pa malica in zraven kakšna kaplja piva.


Kmetija Klančnik pri Dravogradu nam je predstavila domače dobrote v obliki salam, klobas in jabolčnika. Ambiciozni gospodar pa nam je pokazal tudi hlev s popolnoma avtomatizirano molžo, zapeljal nas je v ogrado z jeleni in mufloni in trgovino, da smo si kupili še popotnico. Lep primer uspešnega gospodarjenja.



Da ne bi bili prevež žejni, smo se ustavili še v privatni pivovarni v bližini Slovenj Gradca, kjer smo ob izdatni malici lahko spili piva, svetlega in temnega, kolikor smo ga hoteli. Izvedeli smo tudi marsikaj o varjenju piva, recepta pa ni vzel nihče, ne bomo sami poskušali.




Dovolj hrane in pijače za ta dan? O, to pa ne. V Dramljah nas je čakalo še pozno kosilo. Kulinarično zelo naporen dan!

Ni komentarjev: