4. 1. 08

Prelepa Gorenjska - 15. 8. 2007

Velika maša je velik praznik, to je treba res izkoristiti. Nekam da bi šli, sta menila nečakinja Monika in njen Bojan. Kam pa? Proti Gorenjski, je padla odločitev. Pa verjetno tudi pri večini ostalih Slovencev. Od Ljubljane naprej so se že nabirale kolone. Vse drvi na božjo pot na Brezje. Kaj pa zdaj? Desni žmigavec in smer Tržič, potem pa proti Begunjam po pravi rally progi. Pri Joževcu so ravno odpirali, pa smo malo firbec pasli. Mimo Radovljice je še šlo, proti Bledu pa spet korakoma. Mogoče je v Bohinju kaj več prostora. Aha, posebno na parkirnem prostoru pri žičnici za Vogel. Ampak Bojan se znajde.


Zdaj pa hitro v vrsto, da prehitimo celo vojsko izraelskih turistov. Razgled za bogove, pa še cela čreda goveda za zabavo. Na Voglu je vedno krasno, naj bo poletje ali zima.


Ampak je treba spet v dolino, pa pot pod noge do slapa Savice. Kje pa je kaj bolj adrenalinskega? Pri hotelu pod Voglom so samo naprave, nič pa se ne dogaja.









Zato pa je bolj zanimivo na Bledu,
kjer so na smučišču Straža pripravili neke vrste sankanje po tirnicah. Nagneš vzvod naprej, pa gre; ga vlečeš nazaj in s tem zaviraš. In je šlo: hitro, pa na ovinkih malo počasneje, pa spet hitro..., no, živi smo ostali vsi trije. Za umiritev pa še s pletnjo na otoček sredi jezera. Dan za vikanje, se vam ne zdi?

Ni komentarjev: