12. 1. 08

Slovensko Primorje - 15. - 22. 11. 2007

Skočiti na slovensko morje je vedno privlačno: z vlakom je vožnja zelo slikovita, če pa se odločiš za letovanje z Društvom upokojencev, te z avtobusom pripeljejo skoraj od praga doma do praga hotela Delfin v Izoli. Tokrat nas je pozdravil veter, kar pa je pomenilo tudi, da je bilo ozračje kristalno čisto, vidljivost odlična, na obali pa si lahko užival v igri valov, ki so butali z vso močjo.



V hotelu smo se pustili razvajati s prijazno postrežbo, programom animacije, v katerem so bili spet nenadkriljivi člani in članice akrobatske skupine Flip iz Pirana, plavanjem v bazenu... Čas pa smo izkoristili tudi za sprehode ob obali, po Izoli, Kopru, Piranu, Portorožu, Luciji. Včasih je treba zakorakati tudi skozi predor Jagodje in v dolino proti Strunjanu; pa na hrib v Šared tudi vodi pot. Ob primerni kombinaciji lokalnih avtobusov sva se s Tilčko uspeli pripeljati celo na Debeli rtič in tam opraviti "inšpekcijo" mladinskega zdravilišča in Ankarana.



Hit bivanja v teh krajih pa nama je še vedno sprehod iz Simonovega zaliva na Belvedere, potem pa po stezi visoko nad morjem do Strunjana, tam preko solin, v hrib nad hotelom Salinera in po čudoviti poti nad Pacugom do Fiese in Pirana. Pravi balzam za telo in dušo!
Pot domov smo si popestrili še z obiskom kleti Vina Koper in dobrim kosilom. Počitnice po meri? Res so bile!

Ni komentarjev: