6. 7. 16

Ivce in Podgorje - 5. 7. 2016

Ponedeljkova skupina Planinskega društva Lisca Sevnica spet "uraduje" v torek in se zbira ob pol osmih. 


Z dvema avtomobiloma se odpeljemo do cerkve Svete Marije Rožnovenske v Podgorju ob Sevnični, kjer delavci že pridno polagajo tlakovce. Z bližnjega travnika diši po suhi travi, mi pa krenemo po gozdni poti navkreber. Z Anica obujava spomine na prehojene poti naše skupine in vandranje po Madeiri. 

Foto: Vinko Šeško.
Seveda zadnji prideva do Darinkinega zavetišča na Ivcah. 


Drugi posnetek je delo Vinka Šeška.
Ostali se že krepčajo z Jankovo ocvirkovo pogačo in še toplimi kruhki, Darinka pa naliva topel čaj. Uživamo v zelenem okolju, si gremo ogledat skrbno obdelano parcelo z najrazličnejšo zelenjavo, potem pa še vse skupaj zalijemo s kozarčkom ali dvema vina. 

Foto: Vinko Šeško.
Anica in Vinko uprizorita poseben način vasovanja, ki je kronan s poljubom, ne, dvema poljuboma, da so zadovoljni vsi trije fotografi. 

Foto: Ljubo Motore.
Pred odhodom mene razveselijo s prijetno gugalnico.


Potem pa lepo po gozdu po nadelani poti pod skalami, ki čakajo na plezalce. Vrvi pričajo o tem, da zna biti tu kar aktivno. 


Ko pridemo iz gozda, je pod nami turistična kmetija Zupan, nad njo pa pravi gorski travnik z mnogo cvetja, 


zlasti je veliko navadnega gadovca. Oglasimo se še pri ribah, ki živahno plavajo v sveži in čisti vodi, potem pa nas potegne v senco pod bogato razraslo trto, kjer nas čaka aperitiv. V hiši je prijetno hladno, nas pa grejejo spomini na skupaj preživete trenutke v skupini. 

Foto: Ljubo Motore.
Anici voščimo za rojstni dan s sliko in pesmijo, s harmoniko nam pomaga domače dekle, Anica in Vinko pa se tudi zavrtita. Kasneje voščimo še Vinku za prihajajoči praznik, priložnost pa krepko zalijemo. Pa tudi hrustavo zapečene ribe, pečen krompir in solato. H kavi pa sodi tudi slastno pecivo. Nekaj članov in članic skupine se odpelje domov z avtomobili, pet pa nas gre peš do cerkve in parkiranih avtomobilov. 




Vroče je že, želodci prepolni, oziramo se nazaj k Zupanovim, potem pa se posvetimo Malemu Podgorju. Ko že pošteno curlja in kaplja s čela, smo končno na cilju. Eno lepo preživeto dopoldne je za nami, tudi za nas so se začele počitnice, s pohodi nadaljujemo v jeseni. Lepo poletje vsem!

Video:

2 komentarja:

LINA pravi ...

Zelo zanimivo iñ prijetno druženje..lp

Romana Ivačič pravi ...

Tako je skupina uradno zaključila spomladanski del pohodov, julija in avgusta gre vsak po svoje, septembra pa se spet začnemo družiti. Lp in varen korak!